maanantai 6. toukokuuta 2013

First "summer day"

Huh mikä päivitystauko! Tiedän että jotkut ovat käyneet täällä lähes päivittäin uuden blogitekstin toivossa, joten suuret pahoitteluni kaikille teille ): Lähes kuukauteen ei vain ole tapahtunut oikein mitään kummallista. Näyttäväasuiset vuosijuhlat olivat ja menivät, ja teen niistä postauksen, kunhan saan loputkin kuvat. Transpolin lääkärikäynti meni tosi hyvin (olen ilmeisesti suht helppo tapaus koska ei ole psykoosia tai masennusta), ja pari viikkoa olen luottavaisin mielin odotellut infoa tulevista psykologin ja naistenklinikan ajoista. Eivätköhän ne pian tulekin.

What a break from updating! I know some of you have visited my blog nearly every day hoping for a new blog text, I'm so sorry all of you ): There simply hasn't been anything spectacular happening during the past month. The annual ball is now over, and I'll make a blog text about it once I've got all the photos I need. The visit to trans policlinic went very well (they said I'm an easy one because of no psychosis or depression), and now I've been waiting for information about my next appointment times (psychologist & female clinic) for a few weeks. I guess some letter will arrive quite soon.

Menneen viikonlopun vietin taas ankeassa poikamoodissa vanhempien luona, enkä malttanut odottaa, että pääsisin taas kotiin mekkojen luo - etenkin, kun täksi viikoksi oli luvattu etelään lämpöisiä ilmoja! Päätin ottaa käyttöön yhden uusista mekoistani jo tänään mennessäni tapaamaan Katjaa Ounceen, vaikka lämpötila jäikin vielä 11 asteen tuntumaan. Hieman hurja päätös, taisin kieltämättä olla yksi kevyimmin pukeutuneita ihmisiä koko Helsingin keskustassa, ja auringonpaisteesta huolimatta kananlihalta ei voinut välttyä. Muuan ulkomaalaiset jopa kyselivät jotain tyyliin "aren't you cold?" :D

I spent the past weekend in the unfortunate boy mode at my parents' place and was really looking forward to getting home and being able to wear my dresses again - especially now that the weather should get real warm in the south! I decided to wear one of my new dresses already today as I went to meet up with Katja at Ounce, even if the temperature didn't seem to rise over 11 celsius. A kind of a bold decision - I  really didn't see many people wearing as light clothes as me. Despite the sunshine, I couldn't avoid feeling cold. Some foreign men even asked me "aren't you cold?" or something :D

 
Käytössä ensimmäistä kertaa uusi ihana pitsikuvioinen laukku eBaystä (kylläpäs se heijastelee kuvassa). Tässä näkyy myös kokonaisuudessaan jo aiemmin vilahtanut mekko (myöskin eBaystä), joka tuntuu sopivan aika hyvin vartalonmuodolleni: pienentää hieman hartioita ja luo vyötäröä, enempää ei kai voisi toivoakaan. (Huomaa myös vänkyrät sääreni) Jalassa ballerinat, joilla on kyllä ihana kävellä näillä vieläkään korkkareihin tottumattomilla jaloilla.

I'm using for the first time my lovely lace-patterned bag from eBay (though it's reflecting too much light in the picture). Here you can also see in whole the dress I showed you glimpses of earlier (also from eBay). It seems to fit quite well my masculine body type: it makes my shoulders and waist a bit smaller. Couldn't hope for more. You can also notice my twisted ankles x) As for shoes, this time I'm wearing ballerinas which feel so great for these feet that still aren't that comfortable with high heels.


 
Taitaa muuten olla ensimmäinen kerta, kun käytän vain aurinkopuuteria enkä ollenkaan poskipunaa.
This might be the first time I'm wearing only bronzer and not blush at all.
 
Kävin myös kyselemässä kampaamoista jotain kivaa naisellista kampausta. Jossain ehdotettiin takaa tasoittamista, toisaalla suositeltiin pitämään tällaisenaan. Taidan siis toistaiseksi pitää vain tällaisena ja antaa kasvaa vielä jonkin aikaa ennen uusia päätöksiä. Ostin myös uuden vaaleamman meikkivoiteen (sekä peitevoiteen), koska nykyinen meikkivoiteeni on myyjänkin mukaan hivenen liian tumma iholleni, vaikkei se ehkä näissä kuvissa näytäkään niin pahalta.
 
I also went to a few hairdresser's to ask about a new feminine hair style for me. There were some different opinions but after all, I think I'll keep it as it is and let it grow for a little longer before any bigger decisions. I also bought a lighter foundation (and a new concealer) as my current foundation is a little too dark, even if it may not look too bad in these pictures.

Tältä näytin päivän päätteeksi :P
And this is me at the end of the day :P

41 kommenttia:

  1. Kauneuden eteen on kärsittävä, eikö se niin mene? Aivan täydellinen asu täytyy sanoa. Hieman erilainen mitä sulla on yleensä ollut, mutta ehkä se sen takia näyttää tuplasti paremmalta. Ihana.

    Edelleen muuten kannatan jotain kastanjanruskean sävyä tai vastaavan sun hiuksiin. Tekesi heti sun lookin erinäköiseksi! 8D

    http://plastic-teacup-world.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän sanoin sulle Momo tänään siitä ruskeasta!! 8DD

      Poista
    2. Oi kiitos luotisade :)!

      Ja kyllä, nyt se kastanjanruskea on päätetty, kun sille on niin paljon kannatusta 8D! Täytyy vaan odottaa että noi siskon ylioppilasjuhlat ja sen jälkeinen työviikko on ohi, niin sitten kuukauden päästä voin alkaa värjäämään~

      Poista
  2. Söpöö!!:)tää asu o kyl nii kiva ja nii let your hair grow!

    VastaaPoista
  3. pakko kysyä, olitko sä vappuna lahdessa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, en ollut :D. Ai sielläpäin liikkui kaksoisolento 8)

      Poista
    2. keskustassa tuli vastaa _IHAN SAMANNÄKÖINEN_ kuin sä!! onneksi en menny juttelee vaik oisin kui halunnu, jos et kerran ollut sinä...:D

      Poista
  4. Ihana toi mekko :) sopii sulle tosi hyvin!

    VastaaPoista
  5. That outfit is lovely! It looks so good on you :D ♥

    VastaaPoista
  6. Hei, tekisitkö joskus kysymyspostauksen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heip! Viime vuoden lokakuussa tein kysymys&vastaus-postauksen, ootko jo sen katsonut :)? Voin mä jossain vaiheessa uudenkin tehdä, jos haluatte.

      Poista
  7. Voi että ku on hassua että meil on ny sama mekko ja laukkuki :D MUT NE ON IHANIA!! Näytät niin söpöltä niinku aina :) tui <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NE ON! Voi kiitos <3! Oon kyllä varma että sä näytät noissa viel söpömmältä n_n Ja kiitos kun linkkasit nää molemmat mulle aikoinaan~!

      Poista
  8. Hyvä asuvalinta :) niin ku joku jo tuolla sanoki et aika erilainen ku sulla yleensä, mut not bad at all! Lisää tollasia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, tällasia tulee lisääkin~ Mulla on ostettuna toinenkin mekko joka on tosi samantyyppinen. Ja kaikkea muutakin :)

      Poista
  9. Jee, kiva kuulla susta pitkästä aikaa! Asuvalinta sopi tosi hyvin sulle :3

    VastaaPoista
  10. Ihanaa, viimeinki uus postaus :D mut kiva asukokonaisuus :)Ja niinku aiemmin jo kysyttiin tosta kysymyspostauksesta, niin ois kiva jos tekisit uuden sellasen :) En viel edellisen aikana seurannu sun blogia, niin ois kiva jos teet uuden, jotta mäki voisin kysyä jotain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Aah joo, jos teillä riittää kysymyksiä niin toki voin tehä pian uuden kysymyspostauksen :)

      Poista
  11. Oi olet tosi kauniin ja naisellisen näköinen tuossa asussa! Laukku on aivan ihana & meikit sopivat sinulle todella hyvin. Viimeisessäkin kuvassa olet tosi kaunis & en tunnistaisi sinua kadulla mieheksi noinnätissä asussa ! Oli tosi kiva taas huomata että olet postannut ! (: aurinkoista & naisellistä kevättä sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon, Henna :)! Ihanaa kevättä sinullekin!

      Poista
  12. Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa ja olen sitä mieltä, että olet yksi inspiroivimmista ihmisistä jota tiedän! Olen saanut omaan elämääni paljon uutta ajateltavaa kun ymmärrän, että vaikka oma elämä tuntuu joskus raskaalta, niin oma tilanteeni ei ole läheskään yhtä haastava kuin sinulla. Jos itse olisin samassa tilanteessa, en varmaan olisi läheskään niin positiivisella mielellä kuin mitä blogisi perusteella itse olet. :) Odotan monien muiden lukijoiden tapaan innolla aina uutta postausta ja minusta olet jo nyt tässä vaiheessa naisellinen ja kaunis, ja uskon että kun muutoksesi etenee pidemmälle, olet ihan tyrmäävän kaunis lady! (kadehdin muuten sun pitkiä sääriä, koska itse olen lyhyt ja leveälantioinen ;D)

    Olen pohtinut blogiasi lukiessa, että millaista palvelua olet saanut esimerkiksi juuri kampaamoissa? Suhtaudutaanko sinuun ihan samoin kuin muihin naisasiakkaisiin ja onko joku nyrpistellyt typeränä nenäänsä sulle?

    Ps. Tuo mekkosi on ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niin paljon Inna-chan *w*! Häkellyn aina kun minua sanotaan inspiroivaksi - tulee sellainen olo, että tästä blogistahan voi oikeasti olla hyöytyä joillekin :). Mieltä lämmittää!

      Olen muuten huomannut, että kirjoitustyylini on aika optimistinen, joten mielentilani saattaa blogin perusteella vaikuttaa positiivisemmalta kuin se todellisuudessa on. Tällä hetkellä on kuitenkin ihan ok tunnelma.

      Vai palvelua :)! Monenlaisia kokemuksia on. Useimmiten palvelu on ihan normaalia, perusystävällistä palvelua, jollaista biologiset naisetkin saavat. Joskus harvemmin on tuntunut myös siltä, että myyjä on ollut jollain tapaa hämmentynyt ja palvellut ikään kuin hammasta purren. Tämä kyllä saattaa olla vain omaa kuvitelmaani ja on johtunut osittain ehkä myös siitä, että olen itse ollut jotenkin jännittynyt tilanteessa :P Sitten on niitäkin myyjiä, jotka ovat aivan superystävällisä. Etenkin erään meikkiliikkeen myyjä on palvellut minua aivan 100% naisena, mistä olen tosi tosi onnellinen! Kerran taas eräs juhlapukuliikkeen myyjä sanoi minulle todella kannustavasti, kun olin etsimässä laukkua ja juhlakenkiä. Monia muitakin ihania kokemuksia on. Pääosin olen siis saanut neutraalia tai hyvinkin ystävällistä palvelua. Kenenkään asiakaspalvelijan en muista kyllä nyrpistelleen nenäänsä, ainakaan niin että olisin itse huomannut :)

      Ps. Kiitos! <3

      Poista
  13. Jotenkin muutut kuva kuvalta yhä naisellisemmaksi ja pehmeämmäksi, johtuisiko meikin ja vaatteiden lisäksi sisäisen tasapainon ja varmuuden lisääntymisestä, näytät levollisemmalta ja onnellisemmalta vai kuvittelenko vain? Tai sit olet keksinyt jonkun salaisen meikkikikan joka antaa tuota ekstrahohdetta:) Olet hellyttävä ja symppis tyyppi, kaikkea hyvää kyllä toivon sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau kiitos, tosi ihana kuulla :o! Olet kyllä oikeassa, sisäinen varmuus on selkeästi kasvanut - sen huomaa siitä, etten jännitä enää juurikaan kulkea ihmisten seassa tällaisena naisena kuin olen. (Onnellisuudesta ja levollisuudesta tosin en menisi vielä ihan takuuseen.) Veikkaan myös meikin ansioita ;) Ehkä olen edes vähän saanut hivutettua meikkaustekniikkaani pehmeämmän naiselliseksi.

      Kiitos, kaikkea hyvää sinullekin!

      Poista
  14. Sait juuri uuden anonyymin lukijan! Olet tosi rohkea, kun uskallat olla rohkeasti tyttö!

    Diana

    VastaaPoista
  15. Tuo asukokonaisuutesi on todella kaunis ja sopii sinulle hyvin. Suosittelisin kuitenkin ehkä tähän aikaan vuodesta vielä paksuja sukkahousuja ja neuletta mekon seuraksi - palelee kummasti huomattavasti vähemmän ;). Itse ainakin olen ihan kauhean viluinen ihminen: hyvä etten käytä paksuja sukkahousuja ja neuleita kesälläkin (viileinä päivinä käytänkin :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kiitos vinkistä x) Loppuviikolla käytinkin sitten suosiolla takkia :D Onneksi nyt alkavalla viikolla taitaa tulla lämmintä!

      Poista
  16. Hei!

    Tämä kommentti ei nytten liity mitenkään postaukseen, mutta ilmeisesti osaat puhua japania noin yleisellä tasolla ? normaalit kanssakäymiset yms.

    Mietinkin että itsekö olet opiskellut vai oletko opiskellut koulun kautta tai muuten ?
    Mielenkiinnosta kyselen kun tekisi mieli oppia, mutta kaikki kirjat ovat olleet vähän hankalia tähän mennessä, kun ei ole ollu ns. "oikeita vastauksia".

    Kiitos ja hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Joo, osaan :) Olen opiskellut sitä ihan yliopistotasolla pari kolme vuotta ja opiskelen edelleen. Itseopiskelumateriaalit tosiaan on vähän puutteellisia (itsellänikin oli ennen vain "vastauksettomia" kirjoja), joten jos vain mahdollista, suosittelen hakeutumaan johonkin työväenopiston/lukion/yms. kurssille. Niillä kieltä oppii kaikkein vaivattomimmin ja monipuolisimmin.

      Toivottavasti löydät jonkin sopivan ratkaisun! Vaikkapa sähköpostilla voit kysellä vielä tarkemmin, jos tulee jotain mieleen :)

      Kiitos, samoin sinne hyvää kesää ^^!

      Poista
    2. Yhdyn Momochuun mielipiteeseen siitä, että kannattaa mennä jollekin kurssille. Heti, kun on oppinut perusasiat kieliopista + kirjaimista vähintään hiraganat ja katakanat, kannattaa katsastaa tämä sivusto (ihan perusteita siellä ei oikein kunnolla neuvota): https://www.erin.ne.jp/en/

      Opiskelin aikaisemmin kolme vuotta japania kansalaisopistolla ja opettajani suositteli tätä sivustoa kanjien oppimiseen (sieltä löytyvät kätevästi myös hiraganat ja katakanat, kanjeista sieltä ei ainakaan toistaiseksi löydy ihan kaikkia): http://www.kanjikaveri.net/

      Poista
  17. Aaaww, oot kyllä hirmuisen söppänä! :3

    VastaaPoista
  18. Pakko sanoa, että tykkään hiuksistasi aivan valtavasti! Näyttää sopivan sulle tosi hyvin :)

    VastaaPoista